အချိုတည်းစရာ အီအီဆိမ့်ဆိမ့်နဲ့ ချစ်စရာ အရောင်လှလှနဲ့ တောင်ပိုင်းဒေသရဲ့ အချိုပွဲလေးတစ်ပွဲ ပြပါဆို "သာခွေယိုင်"ကို ပြချင်ပါတယ်။ကောက်ညှင်းငချိတ်ရဲ့ ငချိတရောင်ညိုညိုပေါ်မှာ အုန့်နို့ဆမ်း အုန်းနို့ဖြူဖြူအရောင်လေးနဲ့ လိုက်ဖက်လှစွာပဲ အရသာကလည်း ချိုချိုဆိမ့်ဆိမ့်နဲ့ စားကောင်းပါတယ်။
လုပ်ရလွယ်ကူစားကောင်းတဲ့ သာခွေယိုင်ကတော့ တောင်ပိုင်း တနင်္သာရီရဲ့ စားစရာတစ်မျိုးပါ။ကောက်ညှင်းငချိတ်ကို ရေစင်စင်ဆေးပြီး ရေနဲ့ဆူအောင် တည်ရပါတယ်။ကောက်ညှင်းအစေ့လေးတွေ ပြဲပြီး စေးစေးလေးဖြစ်တဲ့အထိ မွှေပေးရပါတယ်။ကောက်ညှင်းစေးစေးလေးဖြစ်တော့မယ်ဆို လိုသလောက် အချိုအနေအထားအတွက် သကြားထည့်ပြီးပြီဆိုရင်တော့ သာခွေယိုင် ချိုချိုလေးရပါပြီ။အုန်းနို့လေး ညှစ်ပြီး အုန်းနို့ရည် လေး ရွှဲရွှဲလေး ဆမ်းလိုက်ရင် လှပချိုဆိမ့်တဲ့ သာခွေယိုင်လေး ရပါပြီ။
ထားဝယ်စကားအရ ဆတ်ဗွီးကျို ၊ ကော့ညှင်းရေမဲကျို စဖြင့်လည်း ခေါ်ကြပါသေးတယ်။
No comments:
Post a Comment